Parmigiani di Melanzane

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: Parmigiani di Melanzane.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g aubergine, in plakjes
  • 125 g tomatenblokjes, gepeld uit blik
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 30 g Parmigiano Reggiano, geraspt
  • 70 g mozzarella, in plakjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • Handje verse basilicum
Zo maak je het klaar

Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter en bewaar apart.

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui, geperste knoflook en wat takjes van de basilicum (geen blaadjes). Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden, wat peper en laat een aantal minuten sudderen.

Verwarm ondertussen de oven of een tafelgrill voor op 180 graden en grill de plakjes aubergine tot je grillstrepen ziet. Klaar? Bewaar de plakjes op een bord.

Begin nu met het vullen van de ovenschaal. Begin met een laagje aubergine en schep daar een laagje tomatensaus overheen. Bestrooi met een beetje geraspte kaas, leg er een paar plakjes mozzarella en een paar basilicumblaadjes. Kruid met een beetje peper.

Herhaal deze stappen net zo lang tot alle ingrediënten op zijn en sluit af met een laagje Parmezaanse kaas. Zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie) 
  • 1 portie eiwit 
  • 1 portie zuivel

Eet smakelijk!