Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Turkse pizza wrap met frietjes.

Nodig voor 1 persoon
- 100 g aardappel, geschild en in frietjes gesneden
- 1 volkorenwrap
- 125 g (vega)gehakt
- 100 g ijsbergsla, fijngesneden
- 50 g tomaat, in blokjes gesneden
- 50 g rode ui, fijngesnipperd
- 50 g paprika, in reepjes gesneden
- 150 ml kwark |
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Peper naar smaak
- Kruidenzout naar smaak
- 2 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de gesneden aardappelfrietjes met 1 eetlepel olijfolie,
kruidenzout en peper naar smaak. Verdeel de frietjes gelijkmatig op een
bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de frietjes in de voorverwarmde oven
gedurende 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud ze
halverwege de baktijd om voor gelijkmatig bakken. Je kunt de frietjes ook bakken in de airfryer.
Verhit een klein beetje olijfolie in een pan op middelhoog
vuur. Pers één knoflookteen uit en bak deze kort in de olijfolie. Voeg het
gehakt toe aan de pan en bak het rul en goudbruin. Breng op smaak met peper
naar smaak.
Verwarm de volkorenwrap kort in een droge koekenpan of
magnetron. Meng de fijngesneden ijsbergsla, tomaat, rode ui en paprika in een
kom.
Meng voor de knoflooksaus de kwark en de geperste
knoflookteen. Smeer de volkorenwrap in met de knoflooksaus en bewaar wat
overblijft.
Verdeel het gebakken gehakt over de wrap en leg daar bovenop
het mengsel van ijsbergsla, tomaat, rode ui en paprika. Rol de wrap strak op en
snijd deze eventueel doormidden.
Serveer de Turkse pizza wrap samen met de frietjes,
overgebleven groenten en knoflooksaus.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
- 1 portie graanproducten
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!