Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: zalm met zoete aardappel, broccoli en pecannoten.

Nodig voor 1 persoon
- 100 g zalm, gemarineerd
- 100 g zoete aardappel, in schijfjes of partjes
- 250 g broccoli in roosjes
- 25 g pecannoten
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 partjes citroen
- 1 el citroensap
- 1 el olie
- Paprikapoeder
- Peper
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak in een kom de marinade van de olie, knoflook en
specerijen. Meng dit met de zoete aardappel en broccoli.
Bak dit in 20- 25 minuten op een bakplaat in de oven. Smeer het restant van de
marinade over de zalm.
Schep na 10 minuten de aardappel en groente om en leg de zalm erbij. Laat het
geheel nog 15 minuten garen in de oven.
Serveer de vis met de groenten en bestrooi met gehakte pecannoten en de
citroen.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 2 porties aardappel, rijst, pasta
- 1 portie noten
- ½ portie fruit
Eet smakelijk!