Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: zalm teriyaki met rijst.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g zalmfilet
- 1 el teriyakisaus
- 250 g broccoli, wortel en paprika, in stukken gesneden
- 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
- 38 g zilvervliesrijst
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
Zo maak je het klaar
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de
verpakking. Zet opzij wanneer het gaar is.
Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op
middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot het geurig is.
Voeg de groenten toe aan de pan en roerbak ze tot ze
knapperig en toch gaar zijn. Voeg indien nodig een beetje water toe om
aanbakken te voorkomen.
Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrijk met de
teriyakisaus.
Schuif de groenten opzij in de pan en leg de zalmfilet in
het midden van de pan, met de huid naar beneden. Bak de zalm 3 tot 4 minuten
aan elke kant.
Voeg de bosuitjes toe aan de pan en roerbak ze kort mee tot
ze net zacht worden.
Verdeel de gekookte zilvervliesrijst over een bord. Leg de
gebakken zalmfilet en de groenten erbovenop.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!