Zalm teriyaki met rijst

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: zalm teriyaki met rijst.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g zalmfilet
  • 1 el teriyakisaus
  • 250 g broccoli, wortel en paprika, in stukken gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 38 g zilvervliesrijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
Zo maak je het klaar

Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij wanneer het gaar is.

Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot het geurig is.

Voeg de groenten toe aan de pan en roerbak ze tot ze knapperig en toch gaar zijn. Voeg indien nodig een beetje water toe om aanbakken te voorkomen.

Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrijk met de teriyakisaus.

Schuif de groenten opzij in de pan en leg de zalmfilet in het midden van de pan, met de huid naar beneden. Bak de zalm 3 tot 4 minuten aan elke kant.

Voeg de bosuitjes toe aan de pan en roerbak ze kort mee tot ze net zacht worden.

Verdeel de gekookte zilvervliesrijst over een bord. Leg de gebakken zalmfilet en de groenten erbovenop.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 2 porties aardappelen, rijst, pasta

Eet smakelijk!