Geroosterde groenten met een balsamicodressing

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: geroosterde groenten met balsamicodressing.

Nodig voor 1 persoon

  • 250 g groenten (minimaal, check de omrekentabel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g oude 30+ kaas, geraspt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de groenten in stukken en snijd de knoflook fijn. Verspreid alles over de bakplaat, doe er een beetje olijfolie, peper en Provençaalse kruiden overheen en meng het goed door elkaar.

Zet de bakplaat 45 minuten in de oven op 200 graden. Schep het geheel tussendoor even om.

In de tussentijd maak je een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, peper en Provençaalse kruiden.

Na 45 minuten haal je de bakplaat uit de oven. Schep wat groenten op een bord en schenk de dressing eroverheen. Top het gerecht af met een beetje geraspte kaas.

Tip
In plaats van de 30+ kaas kun je ook kiezen voor verkruimelde witte kaas of geitenkaas.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1/2 portie eiwit

Eet smakelijk!