Gevulde portobello met ei en spinazie

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: gevulde portobello met ei en spinazie.

Nodig voor 1 persoon

  • 2 grote portobello champignons
  • 2 eieren
  • 125 g spinazie, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Verse kruiden zoals basilicum of peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder de stelen uit de portobello’s en hol ze voorzichtig uit met een lepel, zodat de vulling er straks in kan.

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook voor ongeveer een minuut.

Voeg de spinazie toe aan de pan en roerbak tot het slinkt. Breng de spinazie op smaak met peper.

Vul elke portobello met een laagje spinazie en maak daar een kuiltje in.

Breek een ei boven elk kuiltje in de portobello.

Plaats de gevulde portobello’s op een bakplaat en bak ze voor 15 tot 20 minuten of tot de eieren gestold zijn.

Leg de gevulde portobello’s op een bord, strooi er nog wat verse kruiden over en serveer warm.

Dit recept bevat per persoon

  • 125 g groente, bereid (1/2 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!