Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: groenteomelet.

Nodig voor 1 persoon
- 2 eieren
- 200 g gemengde groenten naar keuze (bijv. paprika, tomaat, champignons, spinazie)
- Verse peterselie, gehakt
- Peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gemengde groenten toe aan de pan en bak kort (3 tot 5 minuten) tot ze een beetje zacht zijn.
Giet de geklopte eieren over de groenten in de pan.
Zet het vuur zachter en laat de eieren en groenten samen
bakken tot de randen van de omelet beginnen te stollen.
Als de omelet bijna helemaal gestold is, strooi je er de
gehakte peterselie over.
Vouw de omelet dubbel met behulp van een spatel en
laat deze nog een minuut bakken totdat de binnenkant volledig gaar is en schuif de omelet voorzichtig op een
bord.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!