Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Oosterse biefstukreepjes met broccoli.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g biefstuk
- 1 el lichte sojasaus (zoutarm)
- 1 el sesamolie
- 200 g broccoli, in roosjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 ui, gesnipperd
- Stukje verse gember, geraspt
- Chili flakes of rood pepertje, gehakt
- 1 el olijfolie om in te bakken
Zo maak je het klaar
Maak een marinade van sojasaus, sesamolie, gember en
knoflook. Snijd daarna de biefstuk in dunne reepjes en leg het vlees voor
minimaal 15 minuten in de marinade.
Snipper de ui. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en
fruit de ui en knoflook aan.
Vervolgens voeg je de biefstuk toe aan de ui en knoflook en
dit wok je even mee. Daarna doe je ook de broccoli erbij.
Voeg op het laatst de gember en chili flakes toe. Ben
je gek op pittig eten? Dan kun je ook gehakte, verse rode peper toevoegen!
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!