Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: pittige roerbak met varkenshaas.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g bloemkoolrijst
- 125 g varkenshaas, in dunne plakjes gesneden
- 1 el sojasaus
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
- 1 tl chilipoeder
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog
vuur.
Voeg de plakjes varkenshaas toe en bak ze aan beide kanten
goudbruin en gaar. Haal de varkenshaas uit de pan en leg opzij.
Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook kort toe en bak 2
minuten.
Voeg de bloemkoolrijst en de chilipoeder toe aan de pan en
roerbak het gedurende 5 tot 7 minuten. Schep regelmatig om.
Voeg de gebakken varkenshaas weer toe aan de pan, samen met
de lente-ui. Giet de sojasaus over het gerecht en roer goed door.
Serveer direct.
Dit recept bevat per persoon
- 125 g groente, bereid (½ portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!