Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: quinoabowl met avocado en noten.

Nodig voor 1 persoon
- 100 g quinoa, gekookt
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 1/2 paprika, in reepjes
- 1/4 avocado, in plakjes
- Handvol spinazie of rucola
- 50 g verse of gerookte kip, in stukjes
- 1 hardgekookt ei, in kwarten
- 25 g geitenkaas of feta, verkruimeld
- Noten en zaden
- 2 el gemengde ongezouten noten
- 1 el pompoenpitten
Dressing
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Peper naar smaak
- 1 tl sesamolie, optioneel
Topping
- Rode peper vlokken, optioneel
- Koriander, optioneel
Zo maak je het klaar
Bereid de quinoa volgens de verpakking. Kook het ei en bak eventueel de verse kipstukjes.
Snijd de groenten zoals hierboven benoemd.
Maak de dressing door in een klein schaaltje de ingrediënten voor de dressing te mengen.
Bouw de bowl op in een speciale soepkom, diep bord of speciale bowl.
Begin met de quinoa, voeg de groenten, kip, ei, kaas, noten en zaden toe.
Besprenkel de salade met de dressing en de eventuele topping.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1/2 portie)
- 1 portie eiwit
- 2 porties aardappelen, rijst pasta
Eet smakelijk!