Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: spinaziesoep met knoflook en croutons.

Nodig voor 1 persoon
- 1 sneetje volkorenbrood
- 1 el olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 250 g verse spinazie
- Snufje cayennepeper
- 1 takje verse munt
- 2 takjes koriander
- 250 ml groentebouillon
- Citroensap
Zo maak je het klaar
Snijd de boterham in kleine blokjes. Doe ze in een kom en
schep ze om met wat olijfolie en zout. Bak ze rondom bruin op middelhoog vuur.
Schud ze regelmatig om en laat ze vervolgens afkoelen.
Doe wat olijfolie in een pan en laat deze heet worden. Fruit
de ui en knoflook met een snufje cayennepeper. Voeg de spinazie, munt en
koriander toe. Schenk de bouillon en een scheutje citroensap erbij. Breng alles
aan de kook en leg de deksel op de pan. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes
koken.
Pureer de soep tot een gladde massa. Maak de soep op smaak
met wat peper. Bestrooi de soep met de knapperige croutons.
Dit recept bevat per persoon
- 125 g groente, bereid (½ portie)
- 1 portie graanproducten
Eet smakelijk!