Spinaziesoep met knoflook en croutons

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: spinaziesoep met knoflook en croutons.

Nodig voor 1 persoon

  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 250 g verse spinazie
  • Snufje cayennepeper
  • 1 takje verse munt
  • 2 takjes koriander
  • 250 ml groentebouillon
  • Citroensap
Zo maak je het klaar

Snijd de boterham in kleine blokjes. Doe ze in een kom en schep ze om met wat olijfolie en zout. Bak ze rondom bruin op middelhoog vuur. Schud ze regelmatig om en laat ze ver­volgens afkoelen.

Doe wat olijfolie in een pan en laat deze heet worden. Fruit de ui en knoflook met een snuf­je cayennepeper. Voeg de spinazie, munt en koriander toe. Schenk de bouillon en een scheutje citroensap erbij. Breng alles aan de kook en leg de deksel op de pan. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep tot een gladde massa. Maak de soep op smaak met wat peper. Bestrooi de soep met de knapperige croutons.

Dit recept bevat per persoon

  • 125 g groente, bereid (½ portie)
  • 1 portie graanproducten

Eet smakelijk!