Turkse pizza wrap met frietjes

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: Turkse pizza wrap met frietjes.

Nodig voor 1 persoon

  • 100 g aardappel, geschild en in frietjes gesneden
  • 1 volkorenwrap
  • 125 g (vega)gehakt
  • 100 g ijsbergsla, fijngesneden
  • 50 g tomaat, in blokjes gesneden
  • 50 g rode ui, fijngesnipperd
  • 50 g paprika, in reepjes gesneden
  • 150 ml kwark |
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Peper naar smaak
  • Kruidenzout naar smaak
  • 2 el olijfolie
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de gesneden aardappelfrietjes met 1 eetlepel olijf­olie, kruidenzout en peper naar smaak. Verdeel de frietjes gelijkmatig op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de frietjes in de voorver­warmde oven gedurende 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud ze halverwege de baktijd om voor gelijkmatig bakken. Je kunt de frietjes ook bakken in de airfryer.

Verhit een klein beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Pers één knoflookteen uit en bak deze kort in de olijfolie. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul en goudbruin. Breng op smaak met peper naar smaak.

Verwarm de volkorenwrap kort in een droge koekenpan of magnetron. Meng de fijngesneden ijsbergsla, tomaat, rode ui en paprika in een kom.

Meng voor de knoflooksaus de kwark en de ge­perste knoflookteen. Smeer de volkorenwrap in met de knoflooksaus en bewaar wat overblijft.

Verdeel het gebakken gehakt over de wrap en leg daar bovenop het mengsel van ijsbergsla, tomaat, rode ui en paprika. Rol de wrap strak op en snijd deze eventueel doormidden.

Serveer de Turkse pizza wrap samen met de frietjes, overgebleven groenten en knoflooksaus.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie zuivel
  • 1 portie graanproducten
  • 2 porties aardappelen, rijst, pasta

Eet smakelijk!