Verse tomatensoep met gehaktballetjes

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: verse tomatensoep met gehaktballetjes.

Nodig voor 1 persoon

  • 200 g rijpe tomaten, in blokjes
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 wortel, in kleine stukjes gesneden
  • 250 ml 1:1 groentebouillon
  • 125 g mager rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl peper
  • 1 tl peterselie
  • Paar verse basilicumblaadjes
Zo maak je het klaar

Verhit de olijfolie in een kleine soeppan op middelhoog vuur.

Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig. Voeg de tomatenblokjes en wortel toe. Roer alles goed door en laat het een paar minuten sudderen.

Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens sudderen op een laag vuur gedurende 15 tot 20 minuten, totdat de groenten zacht zijn. Als je van een gladde soep houdt, kun je de soep pureren.

Meng ondertussen het gehakt met de kruiden. Rol kleine gehaktballetjes van ongeveer 2 cm in diameter.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat ze nog 5 tot 10 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.

Proef de soep en breng op smaak met extra peper indien nodig.

Garneer met de verse basilicumblaadjes.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!