Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: verse tomatensoep met gehaktballetjes.

Nodig voor 1 persoon
- 200 g rijpe tomaten, in blokjes
- 1/2 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 wortel, in kleine stukjes gesneden
- 250 ml 1:1 groentebouillon
- 125 g mager rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 1 tl tijm
- 1 tl peper
- 1 tl peterselie
- Paar verse basilicumblaadjes
Zo maak je het klaar
Verhit de olijfolie in een kleine soeppan op middelhoog
vuur.
Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig.
Voeg de tomatenblokjes en wortel toe. Roer alles goed door en laat het een paar
minuten sudderen.
Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de
kook. Laat het vervolgens sudderen op een laag vuur gedurende 15 tot 20
minuten, totdat de groenten zacht zijn. Als je van een gladde soep houdt, kun
je de soep pureren.
Meng ondertussen het gehakt met de kruiden. Rol kleine
gehaktballetjes van ongeveer 2 cm in diameter.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat ze nog 5 tot
10 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.
Proef de soep en breng op smaak met extra peper indien
nodig.
Garneer met de verse basilicumblaadjes.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!