Wienerschnitzel met aardappelsalade

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: Wienerschnitzel met aardappelsalade.

Nodig voor 1 persoon

  • 60 g hamlap
  • 1 volkorencracker, fijngemalen
  • 50 g aardappelen
  • 250 g gemengde sla met tomaat, komkommer en augurk, in stukken
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Leg de hamlap tussen twee vellen aluminiumfolie en sla het vlees voorzichtig plat (bijvoorbeeld met de achterkant van een pan). Strooi peper naar smaak over beide kanten van het vlees.

Verkruimel de volkorencracker en leg de kruimels op een plat bord. Haal het platgeslagen vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door de verkruimelde volkorencracker. Zorg ervoor dat het vlees aan beide kanten goed bedekt is.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middel­hoog vuur. Bak de schnitzel aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 3 tot 4 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en laat het even uitlekken op keukenpapier.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, maar nog stevig. Giet af en laat afkoelen. Meng de afge­koelde aardappelblokjes met de gemengde sla, tomaat, komkommer en augurk in een grote kom.

Breng de salade op smaak met wat peper en je favoriete kruiden.

Serveer met de zelfgemaakte wienerschnitzel.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1/4 portie graanproducten
  • 1 portie aardappelen, rijst, pasta

Eet smakelijk!