Komkommer sushi met avocado en tonijn

10 juni 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: komkommer sushi met avocado en tonijn.

Nodig voor 1 persoon

  • ½ grote komkommer
  • 125 g tonijn uit blik, uitgelekt
  • ½ rijpe avocado, in dunne plakjes
  • 50 g zuivelspread
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 tl sojasaus minder zout
  • 1 tl sesamzaadjes
  • Sap van ½ limoen
  • Verse koriander of bieslook naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Chilivlokken naar smaak
Zo maak je het klaar

Was de komkommer en snijd in lange, dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf.

Meng in een kom de uitgelekte tonijn, zuivelspread, fijngesneden lente-ui, sojasaus en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel een snufje chilivlokken voor wat extra pit.

Leg een komkommerlint plat neer en bestrijk deze met het tonijnmengsel. Leg daarop een paar dunne plakjes avocado en rol het voorzichtig op.

Snijd de rolletjes daarna in hapklare stukken van ongeveer 3 tot 4 centimeter.

Bestrooi de stukjes met sesamzaadjes en garneer met verse koriander of bieslook voor een frisse smaak.

Tip
Zonder limoensap is dit recept ook geschikt vanaf Stap 2.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit 
  • 1 portie zuivel
  • 1/4 portie fruit

Eet smakelijk!