Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: geitenkaasnuggets met chilisaus.

Nodig voor 1 persoon
- 75 g zachte geitenkaas
- 1 ei
- 20 g boekweitmeel
- 1 beschuit, fijngemaakt tot paneermeel
- ½ tl gedroogde tijm
- ½ tl paprikapoeder
- Peper naar smaak
- Plantaardige olie (voor frituren), optioneel
- 50 g couscous, bereid
- 200 g groenten voor een salade
Voor de chilisaus
- 1 rode peper, fijn gesneden
- 1/4 paprika, fijn gesneden
- ½ rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 15 ml rijstazijn
- ½ tl maïzena
- 1 el olijfolie
- 50 ml water
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik de airfryer.
Snijd of rol de geitenkaas in kleine blokjes of bolletjes van ongeveer 2-3 cm. Zet de kaasbolletjes even in de koelkast om ze stevig te maken (ongeveer 15 minuten).
Doe de bloem in een bord en meng met een snufje peper. Klop het ei los in een kom en meng de beschuitkruim, tijm en paprikapoeder in een ander bord.
Paneer de nuggets: haal de geitenkaasbolletjes eerst door de boekweitmeel (zodat ze goed droog zijn). Dip ze vervolgens in het ei, en daarna in de beschuitkruim, zodat ze volledig bedekt zijn.
Bak de nuggets in de oven bakken (20 minuten op 200°C, halverwege omdraaien) of airfryer.
Optioneel: bak de nuggets in kleine porties goudbruin in de hete olie. Dit duurt meestal 2-3 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Ga verder met de chilisaus. Breng in een pannetje 200 ml water aan de kook en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de maïzena. Laat tien minuutjes zachtjes koken op laag vuur.
Verdun de maïzena met een eetlepel water en schenk al roerend door de chilisaus heen. Door de maïzena dikt de chilisaus in. Laat nog een paar minuutjes koken en daarna afkoelen.
Serveer de geitenkaasnuggets met de chilisaus en de salade gemengd met de couscous en geniet!
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
- 2 portie graanproducten
Eet smakelijk!