Kabeljauw met een mosterdsausje

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: kabeljauw met een mosterdsausje.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 gr kabeljauwhaasje
  • 100 gr wortelen, in plakjes
  • 100 gr prei, in ringen
  • 1 bakje zeekraal
  • 50 ml zuivelspread
  • 75 ml The 1:1 Diet bouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Viskruiden zonder zout
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • Zwarte peper
  • 1 el fijne mosterd
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een koekenpan, doe hier een beetje olie in en fruit de wortel en prei op middelhoog vuur. Schenk de bouillon erbij en breng het op smaak met wat peper. 

Daarna mogen ook de zuivelspread en mosterd in de pan. Meng dit tot een saus. Vet een ovenschaal in en strooi een beetje viskruiden op de kabeljauw.

Vervolgens doe je de groenten uit de pan in de ovenschaal en leg de kabeljauw er bovenop.

De overige saus uit de pan giet je over de kabeljauw heen. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.

In de tussentijd fruit je de zeekraal even aan in een pan. Na 20 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en voeg je de zeekraal toe.

Als finishing touch bestrooi je het geheel met de fijngehakte peterselie.

Tip
Serveer het eventueel met een partje citroen. Lekker fris!

Dit recept bevat per persoon

  • 1 portie groente
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie zuivel

Eet smakelijk!