Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: kabeljauw op Italiaanse wijze uit de oven.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kabeljauw filet
- 1/2 puntpaprika, in blokjes
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 prei, gesnipperd
- Bladpeterselie, gehakt
- 200 g tomatenblokjes
- 100 ml kookroom light
- 1 el olijfolie
- Peper en kruidenzout
- Rasp en sap van 1 citroen
- Druppel worcestersaus
- 1 tl mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1/2 tomaat in plakjes
- Een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet alvast een
ovenschaal in.
Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook
zachtjes aan.
Voeg de prei en paprika toe en bak dit even mee.
Doe de kookroom erbij en roer het geheel door. Daarna voeg
je de tomatenblokjes toe en breng je het op smaak met peper, kruidenzout,
paprikapoeder, oregano, worcestersaus, mosterd en een beetje citroensap en
-rasp. Roer er als laatste nog wat bladpeterselie door.
Doe de saus in de ovenschaal en leg hier de kabeljauwfilets
op.
Sprenkel er citroensap over en bestrooi met peper en zout.
Leg de plakjes tomaat op de kabeljauw en strooi er oregano
en Parmezaanse kaas overheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak de vis voor 20 tot 25 minuten in de oven.
Tip
Lekker met bloemkoolpuree, bloemkoolrijst of een
frisse salade!
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
- 1/2 portie fruit
Eet smakelijk!