Kabeljauwfilet met spinazie

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: kabeljauwfilet met spinazie.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g kabeljauwfilet
  • Peper
  • ½ tl komijn, gemalen
  • 400 g spinazie, onbereid
  • 2 el olijfolie
  • ½ citroen, geperst
  • 15 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 5 bosuitjes, gesneden
Zo maak je het klaar

Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en komijn en laat even liggen.

Stoom de spinazie 6 tot 8 minuten tot de blaadjes slinken.

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en leg de kabeljauwfilet op de huidkant in de pan. Bak op hoog vuur 3 tot 4 minuten knapperig en bruin.

Keer de kabeljauwfilet om en bak op wat lager vuur in nog 3 tot 4 minuten gaar. Houd de vis warm op een bord onder aluminiumfolie.

Roer het citroensap met de olijven en bosuitjes door het bakvet en warm de jus ongeveer 2 minuten door. Voeg zo nodig wat water toe en breng de jus indien nodig op smaak met peper.

Schep 1 el olijfolie met wat peper door de spinazie.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!