Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: kabeljauwfilet met spinazie.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kabeljauwfilet
- Peper
- ½ tl komijn, gemalen
- 400 g spinazie, onbereid
- 2 el olijfolie
- ½ citroen, geperst
- 15 g zwarte olijven, fijngehakt
- 5 bosuitjes, gesneden
Zo maak je het klaar
Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en komijn en laat even
liggen.
Stoom de spinazie 6 tot 8 minuten tot de blaadjes slinken.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en leg de
kabeljauwfilet op de huidkant in de pan. Bak op hoog vuur 3 tot 4 minuten
knapperig en bruin.
Keer de kabeljauwfilet om en bak op wat lager vuur in nog 3
tot 4 minuten gaar. Houd de vis warm op een bord onder aluminiumfolie.
Roer het citroensap met de olijven en bosuitjes door het
bakvet en warm de jus ongeveer 2 minuten door. Voeg zo nodig wat water toe en
breng de jus indien nodig op smaak met peper.
Schep 1 el olijfolie met wat peper door de spinazie.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!