Pastinaakpasta Bolognese

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: pastinaakpasta Bolognese.

Nodig voor 1 persoon

  • 150 g pastinaak, gesneden in dunne slierten
  • 75 g tomaten, in blokjes
  • 1 uitje, fijngehakt
  • 125 g mager gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Handje verse basilicum
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is, voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuutje.

Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul en goudbruin.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat sudderen tot ze zacht zijn en er een saus ontstaat.

Breng op smaak met peper en de Italiaanse kruiden.

Gebruik een dunschiller of kaasschaaf en snijd de pastinaak in dunne slierten.

Voeg de pastinaakpasta toe aan de pan en bak deze kort mee tot ze net zacht worden, onge­veer 2 tot 3 minuten.

Serveer de pastinaakpasta bolognese met gehakt direct en garneer met de basilicumblaadjes.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!