Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: pastinaakpasta Bolognese.

Nodig voor 1 persoon
- 150 g pastinaak, gesneden in dunne slierten
- 75 g tomaten, in blokjes
- 1 uitje, fijngehakt
- 125 g mager gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- Handje verse basilicum
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog
vuur.
Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is, voeg vervolgens de
knoflook toe en bak nog een minuutje.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul en goudbruin.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat
sudderen tot ze zacht zijn en er een saus ontstaat.
Breng op smaak met peper en de Italiaanse kruiden.
Gebruik een dunschiller of kaasschaaf en snijd de pastinaak
in dunne slierten.
Voeg de pastinaakpasta toe aan de pan en bak deze kort mee
tot ze net zacht worden, ongeveer 2 tot 3 minuten.
Serveer de pastinaakpasta bolognese met gehakt direct en
garneer met de basilicumblaadjes.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!