Pittige gamba's met broccolipuree

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: pittige gamba's met broccolipuree.

Nodig voor 1 persoon

  • 275 g broccoli, in roosjes, de steel in kleine blokjes
  • 1 tl groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g gamba’s, rauw, gepeld 
  • Snufje chilivlokken
  • 30 g oude 30 + kaas, geraspt 
  • 1 el olijfolie
  • Peper 
  • Schijfje citroen
Zo maak je het klaar

Kook de broccoli in een pan met water en groentebouillon.

Dep ondertussen de gamba’s droog en bestrooi ze met peper.

Doe een beetje olie in de pan, voeg de knoflook en de gamba’s toe en bak in ongeveer 3 minuten tot de gamba’s mooi roze zijn.

Voor een beetje extra pit strooi je er wat chilivlokken over.

Giet de broccoli af, stamp het fijn en roer de kaas erdoorheen.

Doe de broccolipuree op een bord, samen met de gamba’s. Maak het gerecht af met een schijfje citroen en genieten maar!

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie zuivel

Eet smakelijk!