Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: pittige roerbakmie met kip.

Nodig voor 1 persoon
- 20 g volkoren mie
- 125 g kipfilet, in dunne reepjes gesneden
- 250 g roerbakgroenten, in stukjes gesneden
- 1 el sojasaus
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Halve rode peper, fijngehakt
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl koriander
- Peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Kook de mie volgens de instructies op de verpakking. Giet
af en spoel af met koud water om te voorkomen dat de mie blijft plakken. Zet
opzij.
Verhit een eetlepel olie in een wokpan of grote koekenpan op
middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en rode peper toe en bak een
paar minuten. Voeg de reepjes kipfilet toe aan de pan en roerbak tot ze
goudbruin en gaar zijn.
Voeg de groenten toe aan de pan en roerbak ze mee tot ze
knapperig maar toch gaar zijn.
Voeg de gekookte mie toe aan de pan, samen met de sojasaus
en de gedroogde kruiden naar smaak. Roerbak alles goed door elkaar zodat de
smaken goed mengen en de mie goed warm wordt.
Breng indien nodig op smaak met peper.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!