Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: shoarmasalade met yoghurtdip.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kipfilet, in reepjes
- 100 g ijsbergsla
- 150 g komkommer en tomaat, in plakjes
- 1 el shoarmakruiden
- 1 el olijfolie
Voor de yoghurtdip
- 150 ml Griekse yoghurt (0% vet)
- 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
- Handje peterselie, gehakt
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Snijd de kip in reepjes. Meng de shoarmakruiden met de
kipreepjes in een kom tot de kip gelijkmatig bedekt is met de kruiden.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog
vuur. Bak de gekruide kipreepjes in de hete olie tot ze gaar en goudbruin zijn,
ongeveer 6 tot 8 minuten. Zet opzij om af te koelen.
Maak de yoghurtdip door de Griekse yoghurt, fijngehakte
knoflook, gehakte peterselie en peper in een kom te mengen. Roer goed door. Zet
de dip vervolgens in de koelkast terwijl je de salade bereidt.
Snijd de komkommer en tomaat in plakjes. Verdeel de
ijsbergsla over een bord en leg de plakjes komkommer en tomaat erbovenop.
Verdeel de gebakken shoarmakip over de salade.
Serveer met de yoghurtdip.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!