Verse kippensoep

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: verse kippensoep.

Nodig voor 1 persoon

  • 100 g prei, in dunne ringen gesneden
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 100 g courgette, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 ml groentebouillon
  • 125 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl peper
  • 1 tl peterselie
Zo maak je het klaar

Verhit de olijfolie in een soeppan op een middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig.

Voeg de preiringen en courgetteblokjes toe.

Voeg de tijm, peper en peterselie toe en roer goed door. Laat het een paar minuten sudderen.

Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 15 tot 20 minuten sudderen op een laag vuur.

Voeg de blokjes kipfilet toe aan de soep en laat ze nog 5 tot 10 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.

Proef de soep en breng op smaak met extra kruiden.

Dit recept bevat per persoon

  • 200 g groente, bereid (4/5 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!