Verboden te voederen

03/07/2020 in: Dieet

Eten weigeren lijstje

Aangekomen? Wie, ik? Nee joh!

Maar ondertussen de weegschaal vermijden, kleding die te strak zit of helemaal niet meer past én ‘gezellig’ samen troostvoer eten. Want dat hebben we wel verdiend, toch?

Oeps, ik ben aangekomen!

Nu het zonnetje volop schijnt, we meer uit huis én onder de mensen komen, we misschien toch op vakantie gaan... nu kan die joggingbroek weer vervangen worden door de korte broek of dat ene leuke jurkje. En dan komt ook opeens het besef dat er wel degelijk gewicht bij is gekomen!

En geloof me, niet alleen bij jou! Zelf heb ik ook meegedaan aan deze struisvogelpolitiek en ben ik hier en daar een beetje uit de bocht gevlogen. Dan krijg je opeens een foto via WhatsApp, waar je niet op bedacht was toen deze genomen werd en waar je dan óók nog eens en profil op staat! Dat was niet helemaal het plaatje zoals ik dat in mijn hoofd had.

Supporters

Aan de bak dus! Werk aan de winkel en ophouden met mezelf zielig vinden. Ik vind mezelf namelijk nog veel zieliger nu mijn kleding iets te strak zit. Ik denk (en weet) dat dit voor veel mensen herkenbaar is. En dat deze mensen daar graag iets aan willen doen. Weet je waar we dan zó mee geholpen zouden zijn? Als de mensen om ons heen daarin een stimulans worden, ons steun geven. Niet veroordelen maar zeker ook niet vergoelijken.

Hulp bij afvallen

Vraag om hulp daarin. Vertel de mensen om jou heen hoe ze je kunnen helpen. Vertel hen ook dat ze zich niet bezwaard hoeven te voelen als je nee zegt tegen dat hapje of drankje. En vertel vooral dat ze moeten stoppen met voeren! Want het is al moeilijk genoeg als je net begint met een dieet. Dat is echt wel afkicken, hoe goed je mindset ook is. Die taartjes, chipjes, wijntjes, colaatjes, snoepjes... oh sorry, ik stop al, want je snapt vast wel wat ik bedoel. Als die maar steeds voor je snufferd worden gehouden, kun je er donder op zeggen dat na 5 keer 'nee, dank je' er toch een 'ja' komt.

Dus in plaats van nee te hoeven zeggen, geef bij voorbaat aan wat je nodig hebt en hoe je omgeving jou kan helpen: Verboden te voederen!


Over de auteur:

Monique Hoeflak - Vermeulen

Cambridge medewerker