Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: aubergine lasagne.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kipgehakt
- 1 aubergine
- 100 g tomatenblokjes, uit blik
- 1 kleine ui, in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 el tomatenpuree
- 30 g geraspte kaas
- 2 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in
dunne plakken. Leg de aubergine plakken op een bakplaat, besprenkel met
olijfolie en bestrooi met peper.
Bak de aubergine plakken 20 minuten in de voorverwarmde oven
en laat na het bakken afkoelen.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui en
knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het kipgehakt toe en bak tot het volledig gaar
is. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en laat het
geheel sudderen.
Beleg een ovenschaaltje met een laagje aubergine plakken.
Voeg een deel van het gehaktmengsel toe en vervolgens weer een laagje
aubergineplakken. Herhaal dit tot het ovenschaaltje vol is en eindig met een
laag aubergine.
Bestrooi de bovenste laag aubergine met geraspte kaas.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 15
tot 20 minuten of tot de kaas goudbruin is.
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie groente
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!