Aubergine lasagne

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: aubergine lasagne.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g kipgehakt
  • 1 aubergine
  • 100 g tomatenblokjes, uit blik
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 30 g geraspte kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Leg de aubergine plakken op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper.

Bak de aubergine plakken 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat na het bakken afkoelen.

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het kipgehakt toe en bak tot het volledig gaar is. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en laat het geheel sudderen.

Beleg een ovenschaaltje met een laagje aubergine plakken. Voeg een deel van het gehaktmengsel toe en vervolgens weer een laagje aubergineplakken. Herhaal dit tot het ovenschaaltje vol is en eindig met een laag aubergine.

Bestrooi de bovenste laag aubergine met geraspte kaas.

Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten of tot de kaas goudbruin is.

Dit recept bevat per persoon

  • 1 portie groente
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie zuivel

Eet smakelijk!