Biefstuk met champignonsaus, gebakken aardappels en balsamico tomaatjes

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: biefstuk met champignonsaus, gebakken aardappels en balsamico tomaatjes.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g biefstuk
  • 50 g aardappelen, gekookt
  • 125 g champignons
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 25 g zuivelspread
  • Verse bieslook, naar smaak
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • Peper, naar smaak
  • Bak- en braadproduct naar keuze
Zo maak je het klaar

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen voordat je deze gaat bakken of grillen. Kruid de biefstuk naar smaak.

Verwarm de oven op 180 graden. Was de cherrytomaatjes en leg deze in een schaal. Meng 1 eetlepel balsamicoazijn met 1 eetlepel olijfolie en een snufje peper. Dit mengsel giet je over de tomaten. De tomaten zijn klaar wanneer ze uit het velletje zijn gebarsten.

Bak de aardappelen in een pan met olijfolie mooi bruin.

Ondertussen snijd je de champignons in stukken en bak je deze met de knoflook in een aparte pan.

Wanneer de champignons beetgaar zijn voeg je de zuivelspread toe. Roer nu alles door elkaar.

Voeg op het laatst de bieslook toe door deze boven de pan te knippen met een schaar.

Bewaar de champignonsaus even apart.

Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit het bak- en braadproduct en laat het bruin worden. Leg de biefstuk in de pan. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de biefstuk en je persoonlijk voorkeur.

Serveer de biefstuk met de champignonsaus, gebakken aardappels en de balsamico tomaatjes.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • ½ portie zuivel
  • 1 portie aardappelen, rijst, pasta

Eet smakelijk!