Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: courgetti met pesto en mozzarella.

Nodig voor 1 persoon
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 g courgetti
- 50 g cherrytomaatjes
- 70 g mozzarella, in plakjes
- ½ bosje basilicum
- 30 g Parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
- Peper
Zo maak je het klaar
Maak een pesto van de basilicum, Parmezaanse kaas, ½ el
olijfolie en peper naar smaak in een blender en maak er een gladde massa van.
Rooster de cherrytomaten met wat olie in de oven. Bak met
een klein beetje olie de ui en de knoflook in een pan totdat ze glazig zijn.
Voeg de courgette spaghetti en de pesto toe en bak al roerende 1 à 2 minuten
totdat de spaghetti zacht genoeg is.
Serveer de courgette spaghetti op een bord en garneer
met de cherrytomaatjes en de plakjes mozzarella.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!