Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: drumsticks met appel en geitenkaas.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g drumsticks
- 1 stevige appel (bijv. Granny Smith of Elstar), in parten
- 100 g cherrytomaatjes
- 50 g babyspinazie of veldsla (om toe te voegen na het bakken)
- 25 g pecannoten
- 70 g geitenkaas of feta, verkruimeld
- 1 rode ui, in partjes
- ½ el honing
- 1 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: verse tijm of rozemarijn
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een grote kom de drumsticks, appelparten, cherrytomaatjes, rode uien, olijfolie, honing, mosterd, citroensap, peper en zout. Voeg eventueel wat tijm of rozemarijn toe.
Doe alles in een grote ovenschaal en verspreid het gelijkmatig.
Bak 35-40 minuten in de oven, tot de kip gaar is en de groenten zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Strooi de pecannoten over de traybake en bak nog 5 minuten, zodat de noten licht geroosterd worden.
Haal de bakplaat uit de oven en laat 2-3 minuten afkoelen. Verdeel de babyspinazie of veldsla over de traybake en strooi de geitenkaas eroverheen.
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie groente, bereid
- 1 portie eiwit
- 1 portie fruit
- 1 portie noten
Eet smakelijk!