Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: gevulde champignons uit de oven.

Nodig voor 1 persoon
- 180 g champignons
- 1/2 sjalotje
- 70 g 30+ kaas, geraspt
- Bosje verse basilicum
- Peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de champignons schoon en haal de steeltjes eruit.
Snipper het sjalotje en de champignon steeltjes fijn en bak
dit 2 minuten met de een halve eetlepel olijfolie in een pan. Breng op smaak
met peper. Schep, als het vocht grotendeels verdampt is, het mengsel uit het
pannetje in een kom.
Stop de basilicumblaadjes inclusief steeltjes in een blender
met een halve eetlepel olijfolie en water tot je een mooie, gladde pesto hebt.
Voeg de kaas en de zelfgemaakte basilicumpesto naar smaak
toe aan de kom en roer goed door. Schep in elke champignon wat van het mengsel
en leg ze in een ovenschaal.
Zet de ovenschool ongeveer 10 minuten in de oven.
Tip
De overgebleven pesto kun je in een afgesloten
bakje zeker één maand goed houden in de koelkast. Invriezen kan ook!
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!