Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Italiaanse kabeljauw in tomatensaus.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kabeljauwfilet
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden
- Verse basilicum
- 150 g tomatenblokjes, blik
- 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- Handje rucola of veldsla
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de olie in een pan en fruit de knoflook aan. Vervolgens
doe je ook de tomatenblokjes, cherrytomaatjes en kruiden in de pan.
Breng op smaak met versgemalen peper en laat de saus 10
minuten zacht pruttelen.
Doe de saus daarna in een ovenschaal en bestrooi de verse
kabeljauw met wat peper.
Leg de kabeljauw in de ovenschaal en wentel deze om, zodat
de vis bedekt is met de saus.
Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.
Als het gerecht klaar is, top je het af met wat verse
basilicum en rucola of veldsla.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!