Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: kaasomelet.

Nodig voor 1 persoon
- 1 ei
- 35 g 30+ kaas, geraspt
- 125 g gemengde groenten naar keuze, gesneden (bijv. paprika, tomaat, champignons,
- spinazie)
- Verse peterselie, gehakt
- Peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Klop het ei los in een kom en breng op smaak met peper. Meng
met de geraspte kaas.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gemengde groenten toe aan de pan en bak ze kort (3
tot 5 minute) tot ze een beetje zacht zijn.
Giet het eimengsel met kaas over de groenten in de pan. Zet
het vuur zachter en laat het ei en de groenten samen bakken tot de randen van
de omelet beginnen te stollen.
Als de omelet bijna helemaal gestold is, strooi je er de
gehakte peterselie over.
Vouw de omelet dubbel met behulp van een spatel en
laat deze nog een minuut bakken totdat de binnenkant volledig gaar is. Schuif
de omelet voorzichtig op een bord.
Dit recept bevat per persoon
- 125 g groente, bereid (½ portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!