Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: kipfilet met wokgroenten.

Nodig voor 1 persoon
- 200 g Japanse wokgroenten
- 125 g kipfilet, in blokjes
- 1 el olijfolie
- Klein beetje gember, vers geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 bosuitjes, gesneden
- ½ rode peper, fijngesneden
- Japanse kruiden zonder zout
- 2 tl sesamolie
Zo maak je het klaar
Verhit een wokpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de bosui, gember en knoflook toe en bak een paar minuten. Voeg de blokjes kipfilet en de Japanse kruiden toe en meng goed door elkaar.
Bak de kip rondom bruin. Voeg nu de rode peper en wokgroenten toe en bak een paar minuten.
Haal de pan van het vuur en voeg de bosuitjes en sesamolie toe. Meng goed door elkaar.
Tip
Houd je niet van pittig? Laat dan de rode peper weg.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!