Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: knolselderijpuree met lamsvlees en yoghurt-muntsaus.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g knolselderij, in stukken gesneden
- 125 g groente of rauwkost naar keuze
- 125 g lamsvlees (filet of rack)
- Zoutloze shoarmakruiden
- Olie
- 1 bosje verse munt
- Peterselie, fijn gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el melk
- 60 g yoghurt
Zo maak je het klaar
Kook de stukken knolselderij gaar, voeg een scheutje melk toe en pureer dit met een staafmixer.
Marineer het lamsvlees 15 minuten met shoarmakruiden en olie.
Gril het vlees kort (rosé). Serveer met groenten of een salade naar keuze.
Yoghurt-muntsaus
Meng
de yoghurt met de knoflook, olijfolie, munt en peterselie.
Breng de saus op
smaak met peper en sprenkel er wat olijfolie over.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1/2 portie zuivel
Eet smakelijk!