Mexicaanse wrap

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: Mexicaanse wrap.

Nodig voor 1 persoon

  • 100 g rundergehakt
  • 1 volkorenwrap
  • ½ groene paprika, gesneden
  • 1 ui, gesneden
  • 6 champignons, gesneden
  • 2 el maïs
  • 2 el bruine bonen
  • 30 g 30+ kaas, geraspt
  • Mexicaanse kruiden

Voor de yoghurt-knoflooksaus 

  • 150 ml yoghurt
  • ½ komkommer
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 10 muntblaadjes, fijngesneden
Zo maak je het klaar

Rul het gehakt, voeg de gesneden groenten, maïs en bonen toe en laat dit ongeveer twee minuten pruttelen.

Voeg vervolgens de kruiden toe en bak dit een beetje aan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Leg de wrap in een ovenschaal en doe hier wat van het gehaktmengsel op.

Doe de wrap dicht en zet er een prikkertje in. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven.

Yoghurt-knoflooksaus
Rasp de komkommer en knijp deze goed uit. Voeg de komkommer, knoflook en muntblaad­jes toe aan de yoghurt. Breng op smaak met peper.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 2 porties zuivel
  • 1 portie graanproduct

Eet smakelijk!