Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: nasi goreng van bloemkoolrijst.

Nodig voor 1 persoon
- 200 g Chinese wokgroenten
- 100 g bloemkoolrijst
- Nasikruiden (zonder zout)
- ½ ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 1 el ketjap manis
- ½ tl sambal
- 75 g garnaaltjes
- 1 ei
- Zoetzure augurkjes
Zo maak je het klaar
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Doe een eetlepel olie in een pan en fruit de ui.
Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak dit nog even mee.
Doe de garnalen in de pan en bak deze rondom aan.
Daarna mogen de wokgroenten en nasikruiden erbij. Wok dit mee voor ongeveer 5 minuten.
Als laatste voeg je de bloemkoolrijst toe en ook dit wok je nog even mee.
Breng de nasi op smaak met ketjap en sambal.
Verhit een beetje olie in een andere pan en bak hier een spiegelei in.
Serveer de nasi goreng op een mooie schaal met de spiegeleitjes erop. Maak het af met een paar zoetzure augurkjes.
Tip
In plaats van garnaaltjes kun je ook kip, hamblokjes of een
vegaproduct kiezen.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!