Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: oma's gehaktballen.

Nodig voor 1 persoon
- 400 g mager rundergehakt (voor 4 porties!)
- 1 ei
- Snufje nootmuskaat
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl mosterdpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- 4 el bladpeterselie, fijngesneden
- 30 ml vloeibaar bak & braad product
Zo maak je het klaar
Meng het gehakt met de kruiden, het ei en de helft van de
peterselie. Voor een stevigere bal kneed je het gehakt wat langer. Maak er
vervolgens mooie ballen van.
Verhit het bak & braad product in een koekenpan en bak
de ballen rondom mooi bruin. Doe er 150 ml warm water bij en zet het vuur lager
met de deksel op de pan. Laat de ballen ongeveer 20 minuutjes zachtjes gaar
sudderen.
Extra lekker met broccoli, bloemkool of spruitjes!
Tip
Als je de ballen een beetje plat maakt, zijn ze eerder
gaar. Uiteraard kun je de ballen ook invriezen en per keer gebruiken wat je
nodig hebt.
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!