Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: pasta met walnootpesto.

Nodig voor 1 persoon
- 100 g pasta (bijv. tagliatelle of spaghetti), bereid
- 25 g walnoten
- 15 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 15 ml olijfolie
- 1 takje basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Rucola en cherrytomaatjes als garnering
Zo maak je het klaar
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en heerlijk geuren.
Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, de helft van de walnoten en een snufje zout in de blender en mix tot een grove pasta.
Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl de machine draait, totdat je een gladde pesto hebt.
Meng de pesto door de warme pasta en serveer direct.
Garneer met rucola, cherrytomaatjes en extra walnoten (10 g).
Dit recept bevat per persoon
- ½ portie zuivel
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
- 1 portie noten
Eet smakelijk!