Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: pasta pesto met kip.

Nodig voor 1 persoon
- 28 g volkorenpasta
- 125 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 50 g rucola
- 30 g 30+ kaas, geraspt
- 1 el pesto
- 1 el olijfolie
- Peper naar smaak
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Paar blaadjes verse basilicum
Zo maak je het klaar
Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de
volkorenpasta volgens de instructies op de verpakking tot het al dente is. Giet
af en zet opzij.
Terwijl de pasta kookt, verhit je een eetlepel olijfolie in
een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak ze tot ze
goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak ze
kort mee tot ze iets zachter worden. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met
de kip en cherrytomaten.
Voeg de pesto toe aan de pan en meng goed zodat de pasta en
groenten gelijkmatig bedekt zijn met de pesto.
Serveer de pasta pesto op een bord en strooi de geraspte
kaas eroverheen. Top af met de rucola.
Dit recept bevat per persoon
- 150 g groente, bereid (3/5 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!