Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: pastasalade met tonijn.

Nodig voor 1 persoon
- 60 g tonijn, uit blik
- 1 ei
- 28 g volkorenpasta
- 50 g rucola
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 50 g rode ui, in ringen
- 50 g komkommer, in plakjes
- 1 el pesto
- Paar basilicum blaadjes
Zo maak je het klaar
Kook de pasta gaar, giet af en spoel af onder de koude
kraan. Kook het ei gaar in ongeveer 8 minuten. Liever een zachtgekookt ei? Houd
dan 4 tot 5 minuten aan.
Snijd de ui in dunne ringetjes, snijd de cherrytomaatjes
doormidden en de komkommer in plakjes.
Doe de pasta in een kom en schep de pesto erdoor en de
tonijn. Voeg de tomaatjes, komkommer, rucola, ui en wat gescheurde blaadjes
basilicum toe en meng er ook doorheen.
Serveer de pastasalade met partjes ei.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!