Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: penne met tonijn.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g verse tonijn
- 14 g volkorenpenne, onbereid
- 125 g cherrytomaatjes
- ½ courgette, gesneden
- 1 rode ui, gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 snee desembrood, licht geroosterd
- 75 g waterkers
- Olijfolie
- Peper, naar smaak
Zo maak je het klaar
Maal het geroosterde desembrood fijn in de keukenmachine.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de
broodkruimels goudbruin. Laat het op keukenpapier afkoelen.
Kook de penne in 10-12 minuten beetgaar.
Verhit in een hapjespan wat olijfolie en bak de ui en
knoflook circa 1 minuut.
Bak vervolgens de cherrytomaatjes en courgetteblokjes 2
minuten. Giet de penne af, schep dit door het tomatenmengsel. Verhit het geheel
goed door en breng het geheel op smaak met wat peper.
Bak de tonijn in een koekenpan met wat olijfolie op hoog
vuur in 1-2 minuten rosé. Snijd de tonijn in reepjes en leg ze op de penne.
Strooi vervolgens de waterkers en broodkruimels eroverheen.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie graanproducten
- 1 portie aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!