Salsaburger

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: salsaburger.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g rundergehakt, mager
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • Peper naar smaak
  • 1 snee volkorenbrood
  • Plakjes augurk
  • Plakjes tomaat
  • 1 vleestomaat
  • ½ tl chilipoeder
  • Citroensap, naar smaak
Zo maak je het klaar

Mix de vleestomaat, halve rode ui, chilipoeder, halve teen knoflook en citroensap met een staaf­mixer tot een gladde salsamix.

Meng het gehakt, halve rode ui, halve teen knof­look, 1 tl paprikapoeder, 1 tl mosterd en de peper door elkaar en kneed hier een hamburger van.

Gril de hamburger en serveer op het sneetje brood.

Ter garnering voeg je de plakjes augurk en tomaat toe.

Sluit af met de salsasaus.

Tip

Te veel salsasaus over? Deze kan je tot wel twee dagen in de koelkast bewaren!

Dit recept bevat per persoon

  • 125 g groente, bereid (1/2 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie graanproducten

Eet smakelijk!