Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: shakshuka.

Nodig voor 1 persoon
- 100 g tomaten
- 100 g paprika
- 50 g ui
- 2 eieren
- 1½ tl kurkuma
- 1½ tl gemalen korianderzaad
- 1½ tl komijnzaad
- 1 tl saffraanpoeder
- 1 teen knoflook
- Peper
- Scheutje water
Zo maak je het klaar
Snijd de tomaat, de paprika en de ui in blokjes. Verwarm een
scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de tomaat, paprika en ui ongeveer 3
minuten.
Snijd de knoflook fijn en voeg dit met de kurkuma en
saffraan toe aan de groenten in de pan, samen met een scheutje water.
Voeg daarna de overige kruiden toe en laat het met een
deksel op de pan 10 à 15 minuten pruttelen, totdat het een mooie saus wordt.
Maak twee kuiltjes in de saus en breek in ieder kuiltje een
ei. Doe de deksel weer op de pan, totdat de eieren gaar zijn.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!