Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: tonijn tataki.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g verse tonijn
- Beetje sesamzaad
- 1 el olijfolie
- 150 ml kwark
- 1 limoen of citroen
- Knijpje wasabi (tube)
Zo maak je het klaar
Laat de tonijn in een langwerpig blok afsnijden bij de
vishandel. Vraag om ‘sashimi kwaliteit.’
Voor het sausje meng je de kwark met de wasabi in een kom.
Klop hier vervolgens een eetlepel limoen- of citroensap door.
Smeer de tonijn in met wat olie.
Verwarm een pan zonder olie op middelhoog vuur.
Zodra de pan heet is, leg je de tonijn in de pan en schroei
je elke kant 20-30 seconden dicht. Rol de tonijn daarna door de sesamzaadjes.
Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn en druk voorzichtig aan.
Wikkel de tonijn stevig in huishoudfolie en leg een uurtje
in de koelkast.
Snijd de tonijn ‘tataki’ met een super scherp mes in plakjes
van ongeveer een halve centimeter dik.
Serveer met partjes limoen en de wasabi-limoen dip en/of wat
zoutarme sojasaus.
Ook heel lekker met wat zeewiersalade.
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
- 1/2 portie fruit
Eet smakelijk!