Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: traybake met zalm en groenten.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g zalmfilet
- 200 g groenten, bijvoorbeeld broccoli, cherrytomaten, paprika
- 1 el olijfolie
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- Paar takjes citroentijm
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groenten in
hapklare stukken en verdeel ze gelijkmatig over een met bakpapier beklede
bakplaat.
Besprenkel de groenten met een halve eetlepel olijfolie en
breng op smaak met peper, tijm en rozemarijn. Meng alles goed door elkaar. Leg
de zalmfilet boven op de groenten op de bakplaat.
Besprenkel de zalm met een halve eetlepel olijfolie en kruid
met peper en de kruiden. Leg er een paar takjes citroentijm bovenop.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende
15 tot 20 minuten of tot de zalm gaar is en de groenten zacht en licht gebruind
zijn.
Serveer de traybake direct uit de oven, eventueel nog
met wat extra kruiden naar smaak.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!