Zoete aardappelsoep met linzen

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: zoete aardappelsoep met linzen.

Nodig voor 1 persoon

  • 150 g rode linzen (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 250 g wortelen, uien en selderij, gesneden
  • 100 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 50 g zuivelspread
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie
Zo maak je het klaar

Verhit een eetlepel olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.

Voeg de groenten toe aan de pan en bak ze kort mee tot ze iets zachter worden.

Voeg de blokjes zoete aardappel, linzen en groen­tebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat het geheel sudderen tot de linzen en groenten zacht zijn geworden, ongeveer 20 tot 25 minuten.

Pureer de soep (als je dit lekkerder vindt) met een staafmixer. Voeg de zuivelspread toe voor een extra romige soep en meng goed.

Breng de soep op smaak met peper en garneer met de verse peterselie.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie zuivel
  • 2 porties aardappelen, rijst, pasta

Eet smakelijk!