Blumenkohl aus der Wokpfanne

10. Juni 2025 durch

Gesund und lecker essen? Das geht! 

Vandaag op het menu: komkommer sushi met avocado en tonijn.

Benötigt für 1 Person

  • ½ grote komkommer
  • 125 g tonijn uit blik, uitgelekt
  • ½ rijpe avocado, in dunne plakjes
  • 50 g Frischkäse (fettreduziert)
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 tl sojasaus minder zout
  • 1 tl sesamzaadjes
  • Sap van ½ limoen
  • Verse koriander of bieslook naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Chilivlokken naar smaak
So bereitest du es zu

Was de komkommer en snijd in lange, dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf.

Meng in een kom de uitgelekte tonijn, zuivelspread, fijngesneden lente-ui, sojasaus en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel een snufje chilivlokken voor wat extra pit.

Leg een komkommerlint plat neer en bestrijk deze met het tonijnmengsel. Leg daarop een paar dunne plakjes avocado en rol het voorzichtig op.

Snijd de rolletjes daarna in hapklare stukken van ongeveer 3 tot 4 centimeter.

Bestrooi de stukjes met sesamzaadjes en garneer met verse koriander of bieslook voor een frisse smaak.

Tip:
Zonder limoensap is dit recept ook geschikt vanaf Stap 2.

Dieses Rezept enthält pro Person

  • 250 g gegartes Gemüse (1 Portion)
  • 1 Portion Eiweiß 
  • ½ Portion Milchprodukt
  • 1/4 portie fruit

Guten Appetit!