Kaasomelet

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: kaasomelet.

Nodig voor 1 persoon

  • 1 ei
  • 35 g 30+ kaas, geraspt
  • 125 g gemengde groenten naar keuze, gesneden (bijv. paprika, tomaat, champignons,
  • spinazie)
  • Verse peterselie, gehakt
  • Peper naar smaak
  • 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar

Klop het ei los in een kom en breng op smaak met peper. Meng met de geraspte kaas.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg de gemengde groenten toe aan de pan en bak ze kort (3 tot 5 minute) tot ze een beetje zacht zijn.

Giet het eimengsel met kaas over de groenten in de pan. Zet het vuur zachter en laat het ei en de groenten samen bakken tot de randen van de omelet beginnen te stollen.

Als de omelet bijna helemaal gestold is, strooi je er de gehakte peterselie over.

Vouw de omelet dubbel met behulp van een spatel en laat deze nog een minuut bakken totdat de binnenkant volledig gaar is. Schuif de omelet voorzichtig op een bord.

Dit recept bevat per persoon

  • 125 g groente, bereid (½ portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!