Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: kabeljauwfilet met citroen-knoflookboter uit de oven.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kabeljauwfilet
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 citroen, rasp, sap en partje
- Verse bladpeterselie, gehakt
- Zwarte peper, vers gemalen
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Verhit de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit ongeveer 30 seconden zachtjes aan.
Haal van het vuur en roer de peterselie, citroensap en rasp erdoor. Breng op smaak met peper.
Leg de vis in de ovenschaal, giet de citroensaus erover en dek af met aluminiumfolie. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer met een partje citroen.
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie eiwit
- ½ portie fruit
Eet smakelijk!